Kundalini Yoga, meditation

&   Sat Nam Rasayan

 

Kundalini Yoga

Kundalini yoga is de Yoga van het Bewustzijn. Het is een dynamische, krachtige tool, ontworpen om je de ervaring van je ziel te geven.

Kundalini yoga is een wetenschappelijke technologie en combineert op zéér precieze wijze: pranayama, mudra, oog-focus, mantra, bhandas, asanas,... . 

Het beoogde effect van Kundalini yoga is je klierenstelsel in balans brengen en je zenuwstelsel sterk maken. Verder wordt ook je  longcapaciteit vergroot, je bloed wordt zuiver,... kortom, je hele body, mind & soul vinden terug evenwicht.

Kundalini yoga is voor iedereen. Het is universeel. Het is speciaal ontworpen voor wie te kampen heeft met de dagelijkse stress van het leven. Het is een pad voor iedereen die de vaardigheden wil aanleren om gezond en succesvol te zijn in alles wat je onderneemt.

Kundalini Yoga werd steeds in het geheim onderwezen. Tot in 1969 Yogi Bhajan, Master Kundalini yoga, openlijk Kundalini yogalessen begon te geven om zoveel mogelijk mensen voor te bereiden op de grote veranderingen die deze planeet en de mensheid zou ondergaan wanneer we overgaan van het Vissentijdperk naar het Waterman tijdperk. De oude techniek van Kundalini yoga geeft ons het Bewustzijn en het doorzettingsvermogen om een gemakkelijke transitie te kunnen maken in deze toch wel zeer 'moeilijke' overgangsfase (vanaf 11/11/2011), waarin we ons nu nog steeds bevinden.

The kundalini experience does not mean you have gone into a deep breathless trance and are beyond this world. … It integrates you more fully with reality and gives you a broader vision and sensitivity so that you can act more efficiently.
— Yogi Bhajan

 

Meditation

 

Why should we meditate…?

To release stress!

Een mooi vergelijk hiervoor is het volgende:

"Stel dat jij weigert naar het toilet te gaan, je ontlasting niet verwijdert,... . Iedereen verklaart jou gewoon voor gek, toch? Je stinkt! Hetzelfde geldt voor stress. Als je niet regelmatig mediteert, je stress ontlaadt, ga je ook stinken."

De meditaties in Kundalini yoga bevatten specifieke tools, héél nauwkeurig en héél precies ontworpen, die terwijl we mediteren onze mind en ons lichaam ondersteunen en begeleiden via ademhaling, mantra, mudra en oogfocus.

 Yogi Bhajan, Master Kundalini yoga, heeft ons honderden meditaties gegeven voor allerlei doeleinden, bijvoorbeeld:

  • om stress te verminderen

  • verslaving te overwinnen,

  • vitaliteit te verhogen

  • etc...

Wat de Kundalini meditaties nu zo bijzonder maakt, zijn hun precisie, hun snel beoogde effect en hun praktische haalbaarheid.

 

Meditation: "Clearing of the Mind or a “Mental Shower”

"Meditatie is een proces. Op een rustig moment, bijvoorbeeld tijdens je sadhana, het beste is in de vroege ochtend, vóór zonsopgang, zal je verrast zijn hoeveel gedachten er in een paar minuten naar je toekomen. Dit zijn de “X-rated” gedachten, de zogenaamde 'lelijke' gedachten. Als je die gedachten laat voorbij gaan, dit is meditatie. Al de gedachten die passeren, op dát moment van je leven, zullen nooit naar je onderbewustzijn verdwijnen, en ze zullen je ook niet meer lastig vallen. Dit proces van het zuiveren van de Mind wordt meditatie genoemd. Het duurt ongeveer drie minuten om dát soort gedachten te krijgen. En soms blijven ze je lastig vallen tot bijna een half uur, maar als je fysiek niet beweegt, wordt de geest stil. Dat is de basis of het begin van de 'Meditatieve Mind'. ~ Yogi Bhajan, 2/21/78 . 

Meditatie voelt ook zalig of erg goed aan wanneer de Meditatieve Mind een plaats van verhoogd bewustzijn genereert. En soms kan meditatie gewoonweg ellendig/vervelend voelen. Meditatie is een reinigingsproces. Het belangrijkste is volhouden! De mantra's en meditaties doen hun werk. Je bent de negativiteit aan het ver(weg)werken die je ervan weerhoudt het licht in jou uit te stralen.

 

“Prayer is when the mind is one-pointed and man talks to Infinity. Meditation is when the mind becomes totally clean and receptive, and Infinity talks to the man.”

— Yogi Bhajan

 

SAt nam Rasayan

What is Sat Nam Rasayan®?

Sat Nam Rasayan® betekent letterlijk"diepe ontspanning in de ware identiteit." Het is een oude geneeskunst (healingtechniek) in de traditie van Kundalini yoga, waarbij de mind van de Sat Nam Rasayan® beoefenaar of healer door diepe meditatie transcendeert en in dit verruimd of verhoogd bewustzijn vindt genezing plaats voor de cliënt of patient. 

 

 

The Subtle Healing of Sat Nam Rasayan®

Voor de waarnemer lijken de technieken van Sat Nam Rasayan® eenvoudig, maar het is alleen door middel van een specifieke, intense en langdurige training dat de subtiliteiten van deze genezingstechniek kunnen worden benaderd. 

Patiënten gaan naar een Sat Nam Rasayan® practitioner voor een breed scala aan klachten, gaande van fysieke pijnen en ongemak, tot depressie en angst. Zij beschrijven een Sat Nam Rasayan behandeling als een gevoel van intense rust, diepe ontspanning en balans.

Studenten/teachers Kundalini yoga en healers Sat Nam Rasayan beamen dat het samen beoefenen van Sat Nam Rasayan en Kundalini yoga zeer complementair zijn. Door het beoefenen van Kundalini yoga wordt in Sat Nam Rasayan makkelijker de meditatieve staat bereikt, en via Sat Nam Rasayan is de Kundalini yoga ervaring veel intenser, diepgaander en wordt de kriya met een veel hoger bewustzijn beleefd. 

 

School of Sat Nam Rasayan®

Guru Dev Singh is thé living Master Sat Nam Rasayan en eigenaar van de Internationale School Sat Nam Rasayan®, opgericht in Italië, Rome, in 1992.

Guru Dev Singh is actief Sat Nam Rasayan beoefenaar sinds 1985 en was een directe leerling van Kundalini yoga Master Yogi Bhajan van wie hij deze genezingstechniek via de traditionele wijze, in stilte (zonder praten), heeft geleerd. 

Het doel van Sat Nam Rasayan® is de mensheid dienen.